Yazı İçeriği

1. Gıdı neden sarkar?

2. Gıdı estetiği nasıl yapılır?

3. Gıdı ameliyatı ile birlikte boyun germe işlemi uygulanabilir mi?

4. Gıdı estetiğinden sonra iz kalır mı?

5. Gıdı ameliyatından sonra tekrar gıdı oluşur mu?

Gıdı estetiği ameliyatı

Kadınlar belirli bir yaştan sonra bedenleriyle ilgili çeşitli endişeler taşıyabiliyor. Örneğin; 30-60 yaş arasındaki kadınlar, gıdılarının sarktığını düşünüp strese girebiliyor. Genetik nedenlerle bazı kişilerde erken yaşlarda gıdı sarkması yaşanabilir. Özellikle genç yaşta yaşanan gıdı sarkması kişiyi olduğundan daha büyük gösterebilir. Bu durumda gıdı estetiği yapılabilir.


1. Gıdı neden sarkar?

Gıdı bölgesinin anatomisinde hem yağ dokusu, hem de kas dokusu vardır. Bu kas yapısı, çenemizi açmamızı sağlayan kaslardan biridir. Buradaki kas dokusu bazı kişilerde gençlik yıllarından itibaren sarkabilir. Sık sık kilo alıp vermek, vücutta olumsuz değişikliklere yol açtığı gibi gıdı bölgesinde de derinin sarkmasına, kendini zor toparlamasına neden olur. Yaşlanmanın getirdiği olumsuzluklarla da buradaki derinin gergin kalması zorlaşabilir ve sarkma görülür.

2. Gıdı estetiği nasıl yapılır?

Sarkmadan rahatsız olan kişilere, ameliyattan önce sorunun giderilmesi için bir süre bant veya özel korse verilir. Ancak bu bölgede yaşın ilerlemesiyle birlikte fazlalık bir deri oluşursa gıdı estetiği yapılır. Bu işlem yüz germe estetiği yapılırken de uygulanabilir. Çene hattından yapılan kesilerle bu bölgede bulunan yağ dokuları alınır, böylelikle oradaki kasın toparlanması sağlanabilir. İşlem, yaklaşık 20 dakika ile bir saat arasında sürebilir, genel anestezi ya da lokal anestezi ile yapılır. Birkaç gün boyunca operasyonun yapıldığı alanda şişlik oluşabilir. Bu da genellikle yaklaşık 7-10 gün içinde toparlanabilir. Ancak tam olarak dokunun kendine gelmesi yaklaşık 3 haftayı bulur.

3. Gıdı ameliyatı ile birlikte boyun germe işlemi uygulanabilir mi?

Boyun bölgesinde de çok fazla kilo alıp vermekle birlikte deri altında yağ birikiminde gevşeme oluşur ve dokular aşağı doğru sarkar. Sadece deri değil, oradaki kas yapısı da deforme olur. Bunun için boyun germe işlemi yapılabilir. Boyunda fazla yağ birikimi varsa, kas yapısı toparlanarak ve deri altından germe işlemi ile bu bölgelerin gerilmesi ve derideki fazlalığın çıkarılması gerekebilir.

4. Gıdı estetiğinden sonra iz kalır mı?

Gıdı alma işleminde, uygulama yapılan bölge daha narin dikilir ve izler saklanabilir. Ama yine de izleri tamamen yok etmek mümkün olmaz. Gıdı ameliyatı ile birlikte boyun estetiğinin de yapılması tercih edilirse; oluşabilecek izler çeneyle boynun birleştiği yere saklanabilir ve çene altında kaldığından pek görünmez.

5. Gıdı ameliyatından sonra tekrar gıdı oluşur mu?

Gıdı bölgesindeki yağlar alındıktan sonra aşırı miktarda kilo alınırsa bu bölge yine yağlanıp, dolgunlaşabilir. Bu nedenle sağlıklı yaşamanın bir gerekliliği olarak kilo dengesine dikkat etmek gerekir. Sık sık kilo alıp vermek derinin bollaşıp gevşemesine neden olduğu gibi, yapılan gıdı operasyonlarının da başarısız olmasına neden olabilir.